Praktijk voor oefentherapie en haptotherapie

Oefentherapie Mensendieck is een oefentherapie die gericht is op het verminderen en/of opheffen van klachten als gevolg van verkeerde en ongunstige houding en bewegingspatroon tijdens de dagelijkse activiteiten. Hierbij wordt gekeken naar het hele lichaam en de mens in zijn totaliteit. Doel is om het algemeen functioneren te verbeteren.

Psychosomatische oefentherapie is een specialisatie binnen de oefentherapie. Als psychosomatische werkende oefentherapeut betrekt ik ook psychosociale omstandigheden in de behandeling op zoek naar een oplossing van de lichamelijke klacht. De integrale aanpak – zorg voor lichaam, geest en emoties – zorgt er voor dat uw klacht, uw leven en uw gezondheid positief worden beïnvloed en de oorzaken van ongezonde stress wordt aangepakt.

Haptotherapie is de therapeutische benadering van de haptonomie wat meer gaat over tast en waarneming, contact en welbevinden. Door meer inzicht te krijgen het eigen zijn en functioneren is het eenvoudiger die dingen aan jezelf te veranderen die nodig zijn om lekkerder in je vel te zitten en beter te kunnen functioneren in het leven.

Ik hoop u te mogen ontmoeten. Verwijzing van de huisarts is wenselijk maar niet noodzakelijk.

Contactgegevens

Praktijknummer

Behandeling op afspraak, donderdagochtend.

06 50 25 51 34